Tom Ceulemans

Oprichter Sales Addict

  • 15 jaar relevante ervaring in training en coaching van commerciële profielen, zowel medewerkers als leidinggevenden.
  • Ervaring binnen multinational en KMO.
  • Diverse sectoren, B2B, B2C, diensten- en productverkoop.
  • Emosan Certified Trainer.

Na 15 jaar als trainer en coach van commerciële profielen, zowel leidinggevenden als medewerkers binnen verscheidene sectoren, botste ik op de beperkingen van de traditionele trainingsmodellen. Verkopen is een vak apart. Het is zoveel meer dan het toepassen van een paar trucjes.

De klassieke opleidingen, modellen en begeleidingstrajecten zijn gekend en hebben hun kracht in het verleden bewezen.

Maar ik merk in de praktijk dat sommigen ervan stilaan de vervaldatum gepasseerd zijn en ik wist dat ik op zoek moest naar iets nieuws om te voldoen aan de vraag van bedrijven die steeds meer innovatie willen op het vlak van training en coaching.

Om dat hard te maken ben ik op zoek gegaan naar supplementaire kennis. Logisch dat ik op zoek ben gegaan naar dat ene revolutionaire en altijd resultaat leverende model. Maar de jarenlange zoektocht leverde niets op.

Alle lectuur die ik screende baseerde zich bijna altijd op diezelfde modellen en methodes die zowat elke coach in de commerciële omgeving beheerst. Er verandert wel ergens een accent maar eigenlijk komen ze allemaal op hetzelfde neer.

Ik zette mijn zoektocht verder en kwam uit bij een aantal recente onderzoeken naar de werking van de hersenen waaruit onomstotelijk blijkt dat 99% van ons gedrag onbewust gebeurt.

Daarom leek het mij nog weinig zinvol om te blijven vasthouden aan modellen en theorieën die gebaseerd zijn op bewust, uiterlijk waarneembaar gedrag.

 

In 2017 kwam ik in contact kwam met Christian Henrard, wetenschapper, hersenresearcher en management-consultant.

Toen vielen de puzzelstukken in elkaar.

Christian is er als eerste in geslaagd om de resultaten van al dit wetenschappelijk onderzoek naar de werking van de hersenen om te zetten naar een baanbrekend, praktisch toepasbaar referentiekader op het vlak van communicatie: EMOSAN-referentiekader.

En vermits communicatie de basis is van alle gesprekken, of het nu met klanten, leidinggevenden, medewerkers of zelfs met de partner of de kinderen is, is dit referentiekader inzetbaar binnen trainingen en coachings op het vlak van  verkoop, naverkoop, management, communicatie, selfmanagement, …

Gezien de indrukwekkende resultaten, heb ik er dan ook resoluut voor gekozen om dit referentiekader te gebruiken als basis voor onze trainingen en coachings.

Het EMOSAN-referentiekader brengt echte verandering teweeg binnen bedrijven, bij medewerkers en leidinggevenden en met enige trots kan ik dan ook zeggen dat we sinds begin dit jaar Emosan-Certified zijn.

Ik kijk er alvast naar uit om elkaar te ontmoeten om wat toelichting te geven en te kijken welke meerwaarde dit kan betekenen voor u en uw medewerkers.

 

Tot binnenkort.

 

Tom